Lördagen den 3 maj gick modellgänget i Skånes utställning av stapeln i idrottshallen på Linderöds skola.
Linderod01 1024I en hall fylld av traktormodeller, radiostyrda lastbilar, tekniklego, entreprenadmodeller, warhammer och
en modulbana i N-skala, trängdes glada modellbyggare och besökare...

På en yta av 8m x 6m byggde vi klockan 7.00 på morgonen upp en modulbana bestånde av Fossie, Kurvarp, Båstad,
Frihamnen, Kongsmarken och Åhus. I varje ände fanns en vändslinga och i Fossie fanns även ett tågmagasin anslutet.
Efter lite loconet strul var vi igång med trafiken strax efter 10.00. Trots att morgonen var tidig för de flesta av oss så var stämnigen på topp. På banan rullade en massa fina svenska modeller, samt långa härliga Öst-Tyska tågstammar.
Ca 15-16 medlemmar från SkånskaN deltog, körde, pratade och käkade korv.Många glada och nyfikna besökare trängdes runt vår bana under dagen, jag minns särskillt en liten kille på 3-4år som stod
i par timmar och tittade med sin mamma. Dom gick under protest men rätt Linderod02 1024som det var så kom han tillbaka ensam, gick och hämtade en stol som han envist förde fram till bankanten och klättrade upp. Det tindrade i hans ögon.
Efter en liten stund kom en förtvivlad mamma, grabben hade rymt under inpackningen i bilen. Enda sättet som hon fick med honom hem var om löftet att dom skulle komma tillbaka efter lunchen och det gjorde dom! Där tror jag vi har en framtida modulbyggare!

Trots solsken och härligt väder drog utställningen ca 400 besökare, så intresset för modellhobby är stort i Skåne.

Tack till Modellgänget i Skåne för att vi fick vara med och tack till alla SkånskaN medlemmar som gjorde dagen trevlig och intressant.

Vi ses snart på en utställning nära dig :-)

Lite filmer och bilder från spåren!

{youtube}0UeZ-ddgxBc|600|450{/youtube}

{youtube}avbN9kaJHLs|600|450{/youtube}