Johannamuseet är ett litet trevligt museum beläget utanför Skurup. SkånskaN har varit där några gånger och helgen den 1-2 oktober var det dags igen.
Museet hade utlyst helgen till modelltågsdagar och många i publiken kom också för detta.

Vi har inte särskilt mycket utrymme tillhands så i år blev det en lite kompakt bana baserad på Båstad och Frihamnen som stationer i var ände och lite linje däremellan med Bruket och Moxie. I ändarna två vändslingor.

Läs mer: Publikkörning på Johannamuseet

Andra året med Modelljärnvägsmässan i Göteborg, i år den 23 och 24 april.

Förra året stod skånskaN helt för modulbanan i Nskala. En hel del bland publiken visade intresse och efter det årets körning drog Fredrik igång en lokal grupp runt Göteborg.
I år fick vi därmed flera lokala deltagare, så förhoppningen är stor när det gäller moduler på "Sveriges framsida" - det var ett riktigt trevligt och entusiastiskt gäng som mötte upp!
Ett par av våra glada vänner från danmark följde också med upp så banan blev både stor och internationell.

Lokalen för mässan var nu SJ's gamla sporthall intill Järnvägsstationen och därmed centralare än föregående år. Mässa hade i år också fokuserat på MJ och var inte en allmän hobbymässa. Detta tillsammans med mer reklam gjorde att det blev bra publiktillströmning både lördag och söndag. Gott om glada och frågvisa Göteborgare!

 

Läs mer: Göteborgsmässan

Knappt två veckor in på det nya året blev det en ny körning på stadsarkivet i Malmö men nu på deras nya plats i fd Arbetets gamla lokaler på Bergsgatan i Malmö. Det blev en rejäl bana på 46 modulmetrar som sträckte sig från en hörsal genom en korridor in i en lektionssal.

I samband med körningen visade stadsarkivet en utställning från Kockums produktion av järnvägsvagnar och besökarna blev visade vår bana.

 

Läs mer: Rapport från körningen på stadsarkivet i Malmö januari 2016

Under Allhelgonahelgen var det dags för MJ-Hobbymässa i Älvsjö. SkånskaN åkte upp med ett litet gäng (Bengt N, Håkan, Bengt L och Rolf) och under lördagen anslöt Patrik.
Tillsammans med FNISS och SLAMRA sattes det upp en bana på ca 70 modulmeter. En del var rent dubbelspårig som anslöt till en del som var en kombination av dubbelspår och enkelspår. I den senare delen återfanns FOSSIE, Söderberg & Haak samt MOXIE:s tre delar.
FOSSIE och Söderberg & Haak var intill varandra och vid ena hörnet av området och utgångspunkt för bygget varför John Leijonhufvud som höll i N-skaledelen på mässan bad oss komma så tidigt som möjligt.

Läs mer: SkånskaN på Hobbymässan i Älvsjö

Kommande händelser

maj
9

09 maj 2024 - 12 maj 2024

sep
6

06 sep 2024 - 08 sep 2024

sep
19

19 sep 2024 - 22 sep 2024

feb
13

13 feb 2025 - 16 feb 2025