Så har SkånskaN varit över i Danmark på modulkörning igen!

Denna gång i en ljus fin sporthall i Köpenhamnsförorten Hellerup.
Det var många som deltog och banan blev ca 124 meter. Inte mindre än 13 stationer/hållpatser fanns med.
Det sågs även en rolig testmodell i helgtrafiken på den Svenska delen av banan...

 

Fredag eftermiddag.

Efter ankomst börjar sedvanliga förberedelser med allt vad det innebär, allt ska lastas av och in, ben skall monteras, modulhöjder grovjusteras.
Kvällsmat, montering och finjustering av banan var klar framåt 21-tiden på kvällen, efter detta var det fri körning. Det diskuterades tåg och dracks ett par danska öl i goda vänners lag.
De som inte övernattade i hallen droppad av en efter en och vi andra höll på en bit in på småtimmarna.

 

Lördag.


Väckarklockan i form av en stor klocka som klämtades idogt av en av de Danska deltagarna ljöd runt 7.30, efter inmundigandet av nybakade bullar, franskbröd och kaffe så började de som inte övernattat dyka upp runt 9-tiden. Från SkånskaN dök nu ytterligare några upp som skulle delta utan moduler.
Trafikspelet började vid 10-tiden, tidtabellen var välplanerad och det mesta flöt på från start. Dagen bjöd på ett antal trafikspel i lite olika varianter, denna gången körde vi med vagn- och fraktkort vilket var första gången för mig. Det var inte alls så komplicerat som jag trodde. Några som inte testat att sköta station fick nu chansen och de gjorde detta med bravur.
Jag praktiserade på Fossie station hos Håkan, det tar några gånger att lära sig sköta en station och även om det inte är på blodigt allvar så blir man lite småstressad när tågen börjar komma i klump!
På en del av banan var det frikörning hela tiden. Till lunch bjöds det på dejliga Danska Smørebrød.

Ett par timmar innan och efter kvällsmat var det återigen frikörning på hela banan. Många härliga lok och vagnar sågs rulla. Allt från Svenskt och Danskt via Holländskt och Brittiskt till Amerikanskt. Kvällen avslutades med brädspelet Ticket to Ride och Ölprovning och även denna kväll han det bli sent innan vi kom i säng. Det blir lätt så i goda vänners sällskap.

 

 

 

Söndag.

Ännu en tidig uppstigning. Morronmaed först och sen började trafikspelen igen..
Klockan skruvades upp i hastighet för att öka svårighetsgraden lite, men utan större förseningar i tidtabellen.
På bandelen för frikörning sågs tåg på upp emot 60 godsvagnar passera, ett var så långt att det inte fick plats i den stora vändslingan som fanns att vända i..

På frikörning passade jag själv på att lufta lok och vagnar ur min Öst-Tyska samling, det är en härlig känsla att låta sina tåg få sträcka ut på en rejäl bana. Nermontering börjad vid 14-tiden och Skåningarna var klara för hemförd runt 16.00.. Trött i fötter och ben, men med huvudet fylld av inspiration och tillfredsställelse var man på kvällningen åter hemma i stugan. Moduler är grejen, man får hålla på med sin hobby på alla plan och får samtidigt möjligheten att umgås med likasinnade tossingar..

 

 

Ett stort tack till alla i våra vänner Danska Nmodulgruppen för en härlig välplanerad helg.

 

 

Klicka för större bilder!

 {sfx user='103660496075527585784' album='5577736392103124609' display='album'}