Dags för ett trafikspel. Mats Burle har pratat in oss i Lomma Museiförenings lokal Kraften. Det är en större lokal och vi lånar den kostnadsfritt om vi tar emot publik.

Vi genomför ett trafikspel men om det blir många besökare ändrar vi om det så att vi har tid att ta hand om besökarna. Banhöjd blir då också 1,0 m.

Vi kan komma till lokalen innan enligt överenskommelse med föreningen men jag räknar med byggstart 9:00 på lördagen.

När: 9-10 september 2017 (lör, sön)
Var: Lomma Museiförenings lokal Kraften, Parkstigen, Lomma
Byggstart: Lördag 9:00
Banhöjd: 1,0m 1,3m
Kostnad: Ingen. Bidrag till lokalhyran, max 100:-/person
Anmälan: Senast 27/8 till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. (gärna tidigare)
Meddela vilka moduler du önskar ha med eller om du kommer som lokförare.
Frågor: kontakta Rolf, e-mail enligt ovan eller på 070-688 7396

Lördagen den 10:e och söndagen den 11:e september genomför vi en körning med trafikspel i Hässleholms Modelljärnvägsförenings (HMJF) lokaler i Hässleholm. 

HMJF har visning av sin bana och det kommer att vara öppet mellan lokalerna, så det kommer att droppa in publik under körningens gång. Vid behov kommer trafikspelet att anpassas efter detta.

Trafikspelet börjar lördag kl 10 och pågår till sent på eftermiddagen. På söndagen fortsätter trafikspelet med start klockan 10. Vi avslutar och packar ihop sent på eftermiddagen. Uppehåll för lunch båda dagarna.

Maten ordnas genom hämtning. Gratis parkering finns i anslutning till lokalen.

Anmälan av moduler senast fredagen den 26:e augusti. För att vi skall kunna planera trafikspelets omfattning behöver deltagare utan moduler anmäla sig senast onsdagen den 31:e augusti. Anmälan skickas till Bengt L på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Torsdag morgon, efter en bastant frukost på pensionatet är det dags att lasta ur och börja bygga den
svensk/danska delen av banan. Vi träffas borta vid hallen som bara ligger 5 minuters gångväg från där vi bor.
Först ut till avlastning är Bosses husbil, Bosse som kört hela vägen från Stockholm med deras moduler.
Därefter tömmer vi den skånska släpen.

 

Läs mer: Fremo Prag 2015, Del 2, Träffen och hemresan.

Månadskiftet mars/april var helgen för årets Dreamtrack och i år var det samma lokal som föregående år, nämligen Folkets hus i Huskvarna. I år var det sjunde gången vi samlades för ett DreamTrack.

En rejäl bana som fyllde den matsal där banan i N-RE höll till. Det var ganska mycket stationer och lite mindre körsträcka.

Huvudinriktningen på DreamTrack är trafikspel men med publiktid rätt länge under lördagen. Vi körde trafikspel även under publiktiden men då med reducerad klockhastighet så vi skulle hinna prata lite med publiken - fungerade ganska bra.

Deltagandet på banan präglas av skånskaN och gängen från trakterna av Stockholm och Norrköping.
Just från trakten runt Jönköping/Huskvarna har vi dåligt med deltagare (en?) vilket blir ett litet problem för denna körning. För att trafikspelet ska fungera behövs gott om lokförare och på körningar brukar deltagare utan moduler främst komma från trakten.
Under Lördagen hade vi många tillresta lokförare men under fredag och söndag blir dessa färre, vilket gör bemanningen till trafikspelet svårare. Större körningar bör nog ligga i "klubbarnas" upptagningsområden.

 

Läs mer: Dreamtrack 2016

Vi var ett litet gäng (Andreas, Henric och Mats O) som gavs oss av mot Prag redan på söndagen helgen innan träffen. Målet var att stanna till en natt i Berlin och komma ett par dagar tidigare till Prag för att uppleva lite mer än själva Fremo-träffen.


Vi lämnade släpen i Kongsmarken redan på söndagskvällen och körde sedan vidare till färjan i Trelleborg, denna visade sig vara 2 timmar sen så det blev några timmar att slå ihjäl i bilen. Som tur var kunde vi avnjuta del 1 av serien ”Bron” på en dator, så tiden gick lite fortare.
Väl ombord visade det sig att ankomsttiden var den samma så sömnen kortades in rejält.

 

 

Läs mer: Fremo Prag 2015, Del 1: Resan, Städerna och Nörderi!