Vi var ett litet gäng (Andreas, Henric och Mats O) som gavs oss av mot Prag redan på söndagen helgen innan träffen. Målet var att stanna till en natt i Berlin och komma ett par dagar tidigare till Prag för att uppleva lite mer än själva Fremo-träffen.


Vi lämnade släpen i Kongsmarken redan på söndagskvällen och körde sedan vidare till färjan i Trelleborg, denna visade sig vara 2 timmar sen så det blev några timmar att slå ihjäl i bilen. Som tur var kunde vi avnjuta del 1 av serien ”Bron” på en dator, så tiden gick lite fortare.
Väl ombord visade det sig att ankomsttiden var den samma så sömnen kortades in rejält.

 

 


Vi ankom Berlin redan vid 11-tiden och lyckades göra oss av med bilen i hotellets parkeringsgarage.
Ett givet besök på Loxx (inte det lättaste att hitta till), detta var en trevlig anläggning dock hade dom problem med elektroniken denna dag så tågtrafiken var gles.

 

Anläggningen är späckad med realistiska hus från Berlin, mycket trovärdiga miljöer som senare skulle beskådas när vi till fots gick genom staden. Via ett besök på Hauptbahnhof, där vi bland annat fick se tåget mot Prag och Budapest avgå, avslutades dagen med en härlig köttbit på Hackescher markt innan dagen avrundades på hotellet som låg alldeles intill Alexanderplats.

 

Dag två inleddes med en fin frukostbuffé. På vägen ut ur Berlin besöktes en modelljärnvägsbutik med mycket begagnat, Michas modellbahnladen. En salig röra och mängder av begagnat i alla skalor blev intrycket.

Efter några timmars bilfärd ankom vi på eftermiddagen Prag, en stad under ständig förändring. Nya vägtunnlar och en släpande GPS gjorde att vi kom lite vilse och fick leta oss igenom det ena byggarbetet efter det andra. Väl framme på vårt ”stammisställe” Pension Vetrnik i Praha 6, tog vi en bit mat och ett ombyte för att sedan ge oss av mot staden.

 

Väl framme efter en tur på Prags tunnelbana från en helt nybyggd station gjorde vi ett snabbesök på Stora stationen, dock kom skymningen snabbt. Så vi gick vidare för ett besök på Vytopna, resturangen där öl och annan dryck serveras med LGB-tåg, en kul upplevelse.
En fotvandring genom "gamla-stan" som slutade vid Karlsbron fick avsluta första dagen i Prag.


Dag två efter att ha sammanstrålat med familjen Burle gav vi oss i väg till Království Železnic eller på engelska Kingdom of railways prague. En i mitt tycke väldigt trevlig H0 anläggning med tydlig förebild i från Tjeckien och Prag.

Bland annat fanns en fin modell av slottet och Skodas fabrik för järnvägsfordon, tät tågtrafik och mycket trevliga järnvägfordon höjde intrycket. Något vi tyvärr missade var att i närheten låg en modelljärnvägsbutik, men det blir väl fler resor ner till Prag får vi hoppas.

Efter detta besök fotvandrade vi genom staden åter upp mot Vaclav-platsen, en varning utfärdas för att stanna och äta längs med turistgatorna i "Gamla-stan". Detta är dyrt och en riktig turistfälla. Vi avrundade med ett nytt besök på Huvudbangården i lite bättre ljus för lite Trainspotting.


Se fler bilder från dagarna i albumet nedan.

I nästa del kommer jag skriva om Själva Fremo-träffen.

To be continued..

//Andreas

{sfx user='103660496075527585784' album='6207818079231398449' display='album'}