1Jag tänkte inspirera till en detalj för lokstationen, en dieselpump för rälsbussar och lok. Själv fick jag inspirationen från MJ-magasinet som hade ett tema Lokstation under 2012.

 

Så, jag gjorde ett scratchbygge med idén att en del överblivna grejor skulle återanvändas samt det skulle inte kosta så mycket (igentligen blev det nästan inget alls) och på bilden syns en del av detaljerna: 

- Bottenplatta av 2mm foamboard

- 1,5mm Evergreen U-balkar, jag har limmat 2 bitar rygg mot rygg och vips fått 2 I-balkar att bära upp taket.

- Slang av 0,5mm kopparltråd som är svartplastad (på typ sy-rulle, tror det var från Panduro). Klippte en bit som jag lndade upp.

- En bit tak från en Piko fabriksmodell (Piko har alltid litet "extra" prylar i kit'n har jag noterat). Jag klippte en lagom bit och bockade den i lagom vinkel.

- 2mmx1,5mm fyrkantstav från Evergreen till den vinröda diselpumpen. Jag limmade två bitar i bredd, rundade hörnen med fil för att få till "axelpartiet", samt målade den vinröd. En bit 1,6mm Evergreen klipptes av och limmades på som "huvud". Visartavlan är klippt ur ett av mina visitkort med den minsta stansen på en håltagartång, sådan man gör hål i bälten med, sedan målade jag dit visare mm med en knappnål och Humbrol 33.

- Supply pump (manicken nere till vänster som ser ut som en bit Lego, också från en Piko-sats), kanske väl överdimensionerad, jag har nog tänkt för mycket på bränslesystemet till en fartygsdieselmotor.....

 

 

IMG 0251

 

 

Här har jag monterat en del av detaljerna och målat. Det syns också ett par andra detaljer:

Den tunna tråden med en krok ska hålla slangen. Den är tillverkad av en hårddragen tråd (faktiskt en sådan som följer med som stag till Conrads växelmotorer).

Den grå vinklade rörbiten är för förbindelsen från tanken till supply pumpen (manicken med grön underdel). Som ni ser har den pumpen även fått monterat ett control cabinet (utskriven som bild på litet tjockare papper) och limmat på 0,5 plasticard.

Själva cisternen är en kasserad och strippad Esso-vagn som får stå kvar på sin plattform som var monterad på chassit.

IMG 0256

 

Med alting monterat, blir det så här snyggt.

Jag borrade ett 0,5mm hål i sidan på bränsle pumpen för fäste till slangen, satte slanghållaren i bottenplattan och hängde upp slangen. Jag skavade av en bit av den svarta plasten på slangen så att kopparn kom fram och får föreställa "pistolen" på slangen.

För stadgans skull monterade jag de två enheterna på ett gammalt visitkort så det enkelt kunde flyttas över till MJ-banan.

IMG 0262

 

Här har det hela kommit på plats och vädrats lätt!

IMG 0269

 

En miljöbild till, gammalt till vänster (vattenhäst, kolbryggan syns inte) och modernt till höger (diesel).

IMG 0270

 

Tillsist, en T43 påväg för på fyllning!

IMG 0276

Hoppas detta kunde inspirera till ett hembygge!

/JanP